Om oss

Image

Norobatas Födelse

Betydelsen av namnet Norobata är uppbyggt på två komponenter; No= Nordisk, Robata= het kolgrill med ursprung från Japan. Konceptet vi erbjuder är nordisk kolgrill med influenser från Japan & Peru.

Robata-grillen eldas med Bincho-tan vilket är en typ av kol, även kallad vit kol, som produceras av japansk vitek. Framställningstekniken för Bincho-tan har sitt ursprung i området kring Wakayama i Kansai-regionen i södra Japan och det som är unikt för denna typ av kol är att den inte avger några odörer vid grillning.

Image

Maten i fokus

Måltiden på Norobata handlar om att dela på rätter, att gärna prova några olika saker i interaktion med kockar och servis. Vi vill bjuda in dig och ditt sällskap i vår värld, få er att fördjupa er i våra fräscha smaker och nya kombinationer.

Vårt nordiska arv och nyfikenhet på nya kök och smaker stillar inte vår hunger att utveckla. Då en grundsten i konceptet bygger på hållbarhet, så jobbar vi bl.a med råvaror som har lång tillagningstid, vi förädlar även överproduktion från odlare och leverantör som är direkt kopplat till lunchkonceptet "från rot till blast" som syftar till att minimera svinn för ett mer hållbart samhälle.

Galleri

Image
DU HITTAR OSS PÅ

GROW HOTEL
LANDSVÄGEN 30
171 54 Solna
SVERIGE(KARTA)

Kontakta oss
Image
ÖPPET VARJE DAG

FRUKOST

VARDAGAR

06.00 - 09.30

Helger

07.00 - 11.00

LUNCH - À la carte

VARDAGAR

11.00 - 13.30

Middag - À la carte

17.00 - 22.00

BAR

MÅNDAG - FREDAG

11.00 - 23.30

LÖRDAG

17.00 - 23.30

SÖNDAG

17.00 - 22.30

Image

Glöm inte kika in på våra sociala medier

Image

© Copyright norobata 2018

Design och programmering: Create/Remain

Om oss

Image

Norobatas Födelse

Betydelsen av namnet Norobata är uppbyggt på två komponenter; No= Nordisk, Robata= het kolgrill med ursprung från Japan. Konceptet vi erbjuder är nordisk kolgrill med influenser från Japan & Peru.

Robata-grillen eldas med Bincho-tan vilket är en typ av kol, även kallad vit kol, som produceras av japansk vitek. Framställningstekniken för Bincho-tan har sitt ursprung i området kring Wakayama i Kansai-regionen i södra Japan och det som är unikt för denna typ av kol är att den inte avger några odörer vid grillning.

Bakgrunden till idén med Norobata bygger på svenskarnas kärlek till grillen i kombination med vår nyfikenhet på nya kontinenter. Teamet bakom Norobatas matkoncept är Kasper Kananen med Johan Backéus, Årets Kock 2017.

Image

Möt kreatörerna

Kasper Kananen som är kökschef och partner i Norobata tillbringade under tidigt 2000-tal ett år i New York på restaurang Aquavit. På plats i the Big Apple väcktes hans nyfikenhet för de asiatiska köken som ju finns i överflöd i denna metropol. Väl tillbaka i Stockholm fick han möjlighet att utforska detta vidare i rollen som kökschef på F12-gruppens Miss Voon under 5 år.

Johan Backéus har en bakgrund inom Lux-och AVEQIA koncernerna och agerar kreativt bollplank för Kasper och teamet på Norobata. Johans förkärlek för rena, naturliga smaker har här kompletterats med influenser från inspirationsresor till Japan och Peru.

När dessa två kockar möttes i köket och diskuterade sina upplevelser började en idé om en ny smakbild växa fram. Peru har sedan tidigt 1900-tal en stor andel medborgare av japansk härstamning och detta har lett till många intressanta utvecklingar i det peruanska köket. Vår moderna nordiska matlagning går väldigt mycket hand i hand med det japanska kökets förmåga att renodla och förhöja naturliga smaker och texturer. Enkla tillredningssätt gör rättvisa åt våra fina råvaror och lyfter deras bästa egenskaper och gör att vi med fördel kan gifta dem med japanernas finstämda kombinationer och det peruanska kökets hetta och syra.

Image

Maten i fokus

Måltiden på Norobata handlar om att dela på rätter, att gärna prova några olika saker i interaktion med kockar och servis. Vi vill bjuda in dig och ditt sällskap i vår värld, få er att fördjupa er i våra fräscha smaker och nya kombinationer.

Vårt nordiska arv och nyfikenhet på nya kök och smaker stillar inte vår hunger att utveckla. Då en grundsten i konceptet bygger på hållbarhet, så jobbar vi bl.a med råvaror som har lång tillagningstid, vi förädlar även överproduktion från odlare och leverantör som är direkt kopplat till lunchkonceptet "från rot till blast" som syftar till att minimera svinn för ett mer hållbart samhälle.

Galleri

DU HITTAR OSS PÅ

GROW HOTEL
LANDSVÄGEN 30
171 54 SOLNA
SVERIGE(KARTA)

Kontakta oss
Image
ÖPPET VARJE DAG

FRUKOST

VARDAGAR

06.00 - 09.30

Helger

07.00 - 11.00

LUNCH - À la carte

VARDAGAR

11.00 - 13.30

Middag - À la carte

17.00 - 22.00

Bar

MÅNDAG - FREDAG

11.00 - 23.30

LÖRDAG

17.00 - 23.30

SÖNDAG

17.00 - 22.30

Image

Glöm inte kika in på våra sociala medier

Image

© Copyright norobata 2018

Design och programmering: Create/Remain